College akkoord met plannen voor Albertushof

gepubliceerd: dinsdag 10 jul 2018 13.21 uur
update: dinsdag 10 jul 2018 14.30 uur

Het college van B&W wil medewerking verlenen aan het plan om arbeidsmigranten te huisvesten in de omgeving Albertushof. Daar moet bovendien een uitvaartcentrum met herdenkingspark komen.

Voor de plannen is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Het stadsbestuur is bereid daaraan mee te werken. Voorwaarde voor de huisvesting van arbeidsmigranten is wel dat het nadrukkelijk gaat om tijdelijke huisvesting.

192 wooneenheden
Er komen 192 wooneenheden, die ruimte bieden aan maximaal vier personen per eenheid. Daarbij horen ook voorzieningen, zoals een woning voor de beheerder. Het uitvaartcentrum moet een resomeercentrum worden, een nieuwe optie naast begraven en cremeren. Het herdenkingspark wordt een vrij toegankelijke beeldentuin met veel groen.

Albertushof ligt tussen de Nijmeegseweg, de Hakkesstraat en de Hendrikkenhofstraat, bij bedrijventerrein Noorderpoort. Het is nu nog eigendom van de Zusters Dominicanessen.

Gemeenteraad
De plannen moeten nu door de initiatiefnemers verder worden uitgewerkt. Vervolgens moet de gemeenteraad nog instemmen met aanpassing van het bestemmingsplan.


Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

29
ma
26
di
26
wo

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

nu op de radio

Omroep Venlo non-stop
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio