advertentie

Eigen woning stapje dichterbij voor Rilana

Met dank aan haar ouders die naar de camping gingen en hun woning beschikbaar stelden, heeft ze haar zoontje kunnen behouden. Een eigen woning komt nu een stapje dichterbij voor Rilana Verbeek.

Urgentie
Ze heeft bij woningcorporatie Antares de zogeheten urgentiestatus gekregen, waarbij ze met voorrang op woningen mag reageren. Die urgentiestatus is geen garantie voor een snelle woning. 'Er zijn wel meer mensen met urgentie en ik mag reageren op woningen in een bepaald gebied en tot een bepaalde prijs', zegt Rilana. Met behulp van haar nieuwe zorgverlener Radar Uitvoering, hoopt ze snel een woning te vinden.

Pleeggezin
De 24-jarige Rilana zat tot twee weken geleden in een moederkindhuis. Die instelling sloot de deuren omdat de gemeente er geen contract meer mee heeft afgesloten. Bij gebrek aan een eigen woning en een vergelijkbare zorgaanbieder waar moeder en kind samen kunnen verblijven, dreigde Rilana naar de daklozenopvang te moeten en haar zoon naar een pleeggezin. 

Om dat te voorkomen, gingen haar ouders naar de camping. Daar moeten ze nu weer extra zorg inkopen voor hun andere, gehandicapte dochter. 'Thuis is alles op haar aangepast', zegt vader Twan Verbeek. 'Nu zijn we toch zo'n vijftig tot 75 euro per dag extra kwijt. We hebben een bepaald budget en als het op is, is het op. We weten niet hoe lang dit gaat duren, dus het kan gebeuren dat er aan het eind van het jaar geen geld meer is.'

153121484863736_119539227_1920.jpg
advertentie

Lees ook deze artikelen