advertentie

Plan voor hulp aan eenzame Venlonaren

Er komt een meldpunt voor eenzame Venlonaren. Mensen die zich eenzaam voelen moeten zo op een laagdrempelige manier hulp kunnen krijgen.

Volgens Huub Peters van Humanitas is een soortgelijk project in Rotterdam succesvol. Het meldpunt moet een platform worden, waarin verschillende organisaties gericht samenwerken. Mensen kunnen via een speciaal telefoonnummer informatie en hulp krijgen. 

Uit cijfers blijkt dat veertig procent van de inwoners zich eenzaam voelt. Juist in vakanties blijven veel mensen alleen achter terwijl anderen op reis gaan. 

Vrijwilligers
Ook de landelijke hulplijn Sensoor merkt een toename van telefoontjes tijdens de vakantie. In Venlo zijn vrijwilligers actief die eventueel in het dialect met de bellers kunnen praten. Mede door de toename in de zomermaanden zoekt de hulplijn nieuwe vrijwilligers, zodat de lijn dag en nacht bemand kan worden.

Peters voorziet in de toekomst grotere problemen als er niets gedaan wordt. Het aantal zeventigplussers neemt toe en op die leeftijd is de kans op eenzaamheid groter. Ook het feit dat er meer eenzame jongeren zijn, baart hem zorgen.

Vanaf september
Het Venlose meldpunt kan deze zomer nog niet worden gebeld. De initiatiefnemers hopen in september te kunnen starten. Mensen die voor die tijd behoefte hebben aan een luisterend oor kunnen bellen met Sensoor via 077-3548888.

143026765678032_2209914_1920.jpg
advertentie

Lees ook deze artikelen