advertentie

Parkeergarage Q4 moet in 2020 open

De parkeergarage aan de Noord-Buitensingel moet medio 2020 de deuren openen. De gemeente doet de aanbesteding volgende week de deur uit.

De garage moet plek bieden aan 200 auto's. Op het terrein is nu plek voor tachtig auto's. Door de eerdere sloop van garage Arsenaal, en het verdwijnen van de parkeerplekken aan de Lage Loswal, is er behoefte aan meer parkeercapaciteit in de binnenstad. Volgend jaar moet er aan de Lage Loswal een parkje komen, waardoor de 200 plekken daar verloren gaan. 

Oplossing
Ook de tachtig plekken aan de Noord-Buitensingel kunnen tijdens de bouw van de nieuwe garage niet gebruikt worden. De gemeente zoekt een oplossing. 'Voordat wij gaan werken aan de Lage Loswal zijn er alternatieve parkeerplaatsen. Dat zeg ik bij dezen toe', zegt wethouder Marij Pollux. 

Gisteren lichtte de gemeente de plannen toe in een bewonersbijeenkomst. Daar was ook kritiek op de doorgang die er moet komen vanuit de parkeergarage naar de Puteanusstraat. Die gaat door het pand Nolensplein 53, eigendom van Geert Benders. Daarnaast ligt zijn versmarkt Beej Benders. 

 

Goedkeuring voor doorsteek
Uit mails van ambtenaren blijkt dat er eerder al goedkeuring is verleend voor plannen voor zo'n ontsluiting aan de achterkant van het pand. Gecombineerd met uitbreidingsplannen van de versmarkt is dat de reden dat hij het pand überhaupt huurt, zo laat Benders weten. Benders heeft de plannen uiteindelijk niet ingediend omdat korte tijd later opeens over een parkeergarage werd gesproken. Zolang hij niet wist waar hij aan toe was, wilde hij ook geen investering doen.

Bevoordeling
Volgens Wim Snijders, eigenaar van restaurants Deckers en Prins Hendrik, wordt Benders bevoordeeld door die doorgang. 'Alle mensen die daar parkeren, moeten door zijn zaak. De portemonnee is niet van elastiek. Wat ze daar uitgeven, kunnen ze niet nog een keer uitgeven. Laat de mensen zelf kiezen waar ze naar binnen gaan door ze bijvoorbeeld via de Valuasstraat naar het Nolensplein te leiden.'

Pollux zegt te gaan kijken naar de bezwaren. 'Dat was een opmerking waar we serieus naar gaan kijken. We zijn er voor alle ondernemers, niet om één ondernemer te bevoordelen. Dus we gaan kijken bij de aanbesteding of de ontsluiting op een andere manier kan.'

153071725271616_118924752_1920.jpg
advertentie

Lees ook deze artikelen