advertentie

Huisartsen luiden noodklok over werkdruk

Huisartsen luiden de noodklok. De werkdruk neemt toe en zeker nu de zomer voor de deur staat is het moeilijk om vervangers te vinden.

Passen en meten
Bij huisartsenpraktijk Arcade in Tegelen is het volgens huisarts Eric Cremers iedere dag passen en meten. Om goede zorg te bieden is de landelijke norm van tien minuten per patiënt al lang niet meer haalbaar. Doordat de gesprekken nu soms langer duren, lopen wachttijden flink op. Ook als een spoedafspraak tussendoor komt kan het zijn dat afspraken uitlopen. De agenda van huisartsen is overvol.

Week wachten
Het gevolg is dat patiënten soms pas een week later een afspraak kunnen maken voor hun klachten. De huisartsenpraktijk heeft een toelichting gegeven op haar Facebookpagina. Het leverde duizenden reacties op, want dit probleem doet zich niet alleen voor op de praktijk in Tegelen.

Doorwerken
Ook vervangers zijn nauwelijks te vinden, volgens Cremers. Sommige artsen moeten daarom noodgedwongen de hele vakantie doorwerken. Praktijken werken al veelvuldig samen en doktersassistenten worden meer ingezet. Al met al zorgt dat nog niet voor een oplossing. Cremers vindt dat een zorgelijke ontwikkeling: ‘Patiënten zitten niet te wachten op een huisarts die zelf thuis zit met burn-out klachten.’

152881577122462_116447982_1920.jpg
advertentie

Lees ook deze artikelen