advertentie Viecuri Mooi

Nieuwe laboratoria op Brightlands Campus Venlo

Op de Brightland Campus Venlo openen vandaag een aantal nieuwe laboratoria en onderzoekscentra. Hier wordt onderzoek gedaan naar gezonde voeding.

Volgens de campus zijn de laboratoria van groot belang voor studenten, onderzoekers en ondernemers. In het project werken de Universiteit Maastricht, Brightlands en de Provincie Limburg samen.

Onderzoekscentra
De twee nieuwe onderzoekscentra richten zich ook op voeding. Food Claims Centre Venlo (FCCV) doet onderzoek naar gezondheid en de veiligheid van voedsel. Consumenten eisen steeds meer informatie over de producten die ze consumeren en er komen steeds meer Europese richtlijnen. Dr. Alie de Boer leidt het FCCV: ‘Voor zover ik weet, wordt er nog geen gecombineerd wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de ontwikkelingen in de voedingswereld in relatie tot de voedingswetgeving.’

In het andere onderzoekscentrum wordt onderzoek gedaan naar de effecten van voeding op de menselijke gezondheid. Het Centre for Healthy Eating and Food Innovation (HEFI) wil gezond eten bevorderen.

Vandaag vindt de opening plaats met een aantal toespraken.