advertentie

Handbalclub royeert coach: ‘Enorm gechoqueerd’

Verslagenheid overheerst bij HandbaL Venlo nadat de 61-jarige coach van het extra-team is aangehouden voor ontucht. De club heeft de verdachte geroyeerd als lid.

Diskrediet
‘Hij heeft de vereniging door zijn handelen dusdanig in diskrediet gebracht dat hij niet langer te handhaven is als lid’, zegt voorzitter Geert Meerts. De club loopt daarmee vooruit op een oordeel van de rechter.

Nachten wakker
Meerts: ‘Wij liggen al nachten wakker. Wij waren enorm gechoqueerd toen we vrijdag het nieuws hebben gekregen. Je hoopt dit nooit mee te maken als vereniging.’ Vooralsnog is er sprake van één slachtoffer.

Brief naar leden
HandbaL Venlo heeft gisteren in samenspraak met de politie en het Openbaar Ministerie een brief verspreid onder alle leden van de club. Diezelfde brief is ook gestuurd naar de leden van judoclub Alcides in Baarlo, waar de 61-jarige verdachte ook coach is. Hierin staan behalve contactgegevens van de politie, ook een link naar slachtofferhulp en de telefoonnummers van onafhankelijke vertrouwenspersonen van beide verenigingen.

Kartrekker extra-team
Omdat het slachtoffer een verstandelijke beperking heeft, is de situatie extra triest volgens Meerts. ‘Wij zijn één van de grootste handbalverenigingen van Nederland en één van de weinigen met een extra-team (voor spelers met een verstandelijke beperking, red.). De verdachte was juist een kartrekker hiervoor, die ook veel toernooien organiseerde en aandacht hiervoor vroeg. Hij is een bekendheid in de handbalwereld, dus het is heel erg sneu.’

150745470417912_80447838_1920.jpg
advertentie

Lees ook deze artikelen