advertentie

Boekenreeks over Venlose popmuziek

Er komt een boekenreeks over de Venlose popmuziek van de afgelopen decennia. Ieder deel behandelt een apart decennium. Het eerste deel gaat over de jaren zestig en wordt geschreven door Sef Derkx.

Talkin’ About My Generation
De boekenreeks komt uit onder de titel Talkin’ About My Generation en is een initiatief van Poppodium Grenswerk en Boekhandel Koops. Onder dezelfde naam organiseert Grenswerk een jaarlijks festival waarin Venlose bands uit een bepaald decennium centraal staan. Op zaterdag 2 juni is de volgende editie. Dan wordt ook het eerste boek gepresenteerd.

Rijke historie
Het doel van de boeken is om de rijke historie van de Venlose popmuziek in kaart te brengen. Ieder jaar verschijnt een nieuw deel in wat een reeks van vijf moet worden.

The Blue Diamonds
In het eerste deel over de jaren zestig staan verhalen over onder meer de instuiven in de stad, café Bonaparte, indorock en het bezoek van The Blue Diamonds aan de discobar bij Vroom & Dreesmann. Verder zijn er stukken over bands uit die tijd zoals Static, Les Mystères, The Hitshakers en The Vampires.

advertentie

Lees ook deze artikelen