Afgeslankt kazerneplan op tafel

gepubliceerd: vrijdag 13 apr 2018 10.34 uur
update: vrijdag 13 apr 2018 12.06 uur

Komt er een nieuw, afgeslankt kazerneplan zonder kabelbaan? De initiatiefnemers achter het Fort van Venlo zien het als een serieuze optie om meer draagvlak te creëren bij publiek en politiek. Maar dat heeft wel gevolgen voor de kwaliteit van het plan.

Zonder kabelbaan
Er vinden op dit moment opnieuw gesprekken plaats tussen de gemeente en de investeerders. Volgens Frank Vaessen van het Fort van Venlo wordt er informeel van gedachte gewisseld over een aangepast plan zonder kabelbaan en zonder gemeentefinanciering. Het wegvallen van die financiering heeft wel gevolgen voor de uitstraling, zegt Hessel Meijer van het Fort van Venlo: 'Je kunt geen duurder plan omruilen voor een goedkoper zonder aan de kwaliteit te tornen.' De gemeente heeft altijd duurzaamheid en groen voorop gesteld. Precies die dingen zouden worden bekostigd met een maatschappelijke financiering. Volgens Meijer is het logisch dat daar als eerst gesneden wordt in de kosten.

Weerstand
‘Er is rond de verkiezingen erg veel weerstand ontstaan tegen het huidige plan, niet alleen bij de politieke partijen maar ook bij de burgers’, zegt Vaessen. ‘Je houdt je aan de huidige afspraken of je kiest voor een alternatief. Dat is een aangepast plan waarin je iets doet aan de bezwaren om het draagvlak te vergroten.’ Meijer valt hem bij: 'Je kunt beter nu over dingen praten dan als ze er straks daadwerkelijk staan.'

Nieuwe afspraken
Wethouder Jos Teeuwen heeft een brief aan de raad gestuurd waarin hij meedeelt dat Fort van Venlo nieuwe afspraken wil maken. Meer wil Teeuwen hier niet over zeggen. Volgens een woordvoerder vinden de gesprekken plaats aan de onderhandelingstafel en is er inhoudelijk nu niet meer te melden.

Aandelen
Investeerder Frank Vaessen liet eerder weten zijn aandelen te willen verkopen aan een derde partij. Dat is nog niet gebeurd. Of die verkoop er überhaupt nog komt is afhankelijk van de afspraken die gemaakt gaan worden, zegt Vaessen. Volgens Meijer zit die partij voorlopig in de wachtkamer totdat er meer duidelijkheid is.

Oude plan
Ondanks de gesprekken zou het ook goed kunnen dat het bestaande plan gewoon wordt uigevoerd. Meijer: 'Sterker nog; in het voorstel dat we de gemeente hebben toegestuurd staat dat als ze hier niet mee akkoord gaan, de oorspronkelijke uitvoeringsovereenkomst gewoon wordt uitgevoerd. Alles is klaar. We zijn hier al 5,5 jaar mee bezig. De omgevingsvergunning is aangevraagd en we hebben hier al heel veel geld in gestopt.'


Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

26
di
26
wo
26
do

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Het Nieuws
dagelijks nieuwsprogramma

nu op de radio

De Middag van Venlo
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio