advertentie VieCuri Mooi

Mustafa El Aziz en Gilbert Masai toppers Venloop

De Venloop heeft vandaag het topveld voor de komende editie bekendgemaakt. Mustafa El Aziz en Gilbert Masai zijn op papier de snelste lopers.

Parcoursrecord
De Marokkaan Mustapha El Aziz liep in 2016 in Valencia een tijd van 59 minuten en 29 seconden. De Keniaan Gilbert Masai heeft een persoonlijk record van 59.31. Deze twee topfavorieten doen een aanval op het parcoursrecord van 59.44, in 2016 gelopen door Keniaan Geoffrey Yegon.

Outsiders
Naast deze twee lopers met persoonlijke records onder het uur zijn er nog enkele outsiders: Edwin Kiptoo (60.11), Philip Tarbei (60.18), John Langat (60.40) en de Ugandees Abdallah Mande (60.18). Een andere outsider, de Keniaan Victor Chumo, was nog niet zo snel op de halve marathon maar verraste afgelopen jaar wel met winst bij de 4 mijl van Groningen en de Montferlandrun.

Favorieten NK
De atleten die strijden om het Nederlands Kampioenschap halve marathon zijn Bart van Nunen (63.53) en Gert-Jan Wassink (64.04). Van Nunen werd in 2015 Nederlands Kampioen op de halve marathon en veroverde vorig jaar de zilveren medaille. Wassink was in 2017 de snelste Nederlandse deelnemer van de Venloop. Andere podiumkandidaten zijn Mohamed Ali, Frank Futselaar, Edwin de Vries en Joeri Wolf.

Limburgse deelname
De Limburgse atleten Patrick Stitzinger, Ricardo Floris en Roel Wijmenga staan ook aan de start bij de Venlose wedstrijd.