advertentie

Organisatie Sportgala Venlo stopt

De organisatie van het Sportgala Venlo stopt met haar activiteiten en heft zichzelf na twintig jaar op. De stichting ziet voor zichzelf geen taak meer nu het evenement veranderd is van opzet.

In 2017 is het evenement verplaatst naar het Blariacumcollege en laagdrempeliger geworden. Door de nieuwe opzet die is opgepakt in samenwerking met de gemeente, zijn er voor de vrijwilligers van de stichting nauwelijks nog taken, stelt secretaris Henk Bosma.

De stichting heft zich dan ook op en hoopt dat de gemeente in samenwerking met een nieuwe club mensen de handschoen oppakt om het sportgala een vervolg te geven. Bosma: ‘We hebben signalen gekregen dat de gemeente dat ook wel wil. Als er een beroep wordt gedaan op mensen uit onze organisatie, willen we daar ook wel bij betrokken blijven. Maar er is nieuw bloed nodig. Sommigen van ons doen dit al vijftien of zestien jaar. Wij willen niet meer de kar trekken.’

Het gemeentebestuur heeft nog geen besluit genomen over de toekomst van het sportgala. ‘We zijn bezig om te kijken hoe het verder gaat’, stelt een woordvoerder.

Met de verkiezingen in zicht hoopt Bosma dat (top)sport breed op de agenda komt bij de verschillende partijen. ‘Want dat is altijd het belangrijkste doel geweest van het sportgala.’

advertentie

Lees ook deze artikelen