GGD: alcoholpauze na de carnaval

gepubliceerd: woensdag 14 feb 2018 15.12 uur
update: woensdag 14 feb 2018 17.31 uur

De feestdagen en de vastelaovend zijn bij uitstek momenten dat veel mensen een glaasje extra nemen. Nu die dagen voorbij zijn, is het goed om even een alcoholpauze te nemen, stelt de GGD.

De gezondheidsdienst start vandaag een campagne om de alcohol veertig dagen laten staan. De GGD wil vooral bewustwording creëren. Veel mensen drinken zonder erbij na te denken. Deze campagne moet daar verandering in brengen.

Volgens Monique Streng van de GGD biedt het laten staan van de alcohol ook voordelen. ‘Mensen zullen merken dat ze beter slapen en zich ook beter kunnen concentreren. Wie de alcohol laat staan, voelt zich lichamelijk en geestelijk frisser en zit dan ook beter in zijn vel.’

De actie loopt al meerdere jaren. De GGD stelt dat veel deelnemers ook na de veertig dagen bewuster omgaan met alcohol en op de lange termijn minder drinken.

De campagne gaat bewust op aswoensdag van start. Vroeger was dit de start van de vastenperiode waarin matiging centraal staat. Wie veertig dagen te lang vindt of nog iets langer tijd nodig heeft om de knoop door te hakken: er is ook een 30-dagen-challenge die op 1 maart ingaat. Meedoen kan via de site van de GGD.Delen via e-mail

Uw naam *
Naam ontvanger *
E-mail ontvanger *
 


Bekijk ook

1
zo
1
ma
2
di

vandaag op TV

Tekst TV
nieuws, informatie en activiteiten met het geluid van de radio

Café Chantant
theater en muziek

nu op de radio

Het Weekend van Venlo
de klassiekers van toen, de hits van nu en 't beste oét de regio