advertentie

Duizend handtekeningen om Floriadepark open te houden

De actiegroep 'Hou het Floriadeterrein open' heeft tot nu toe duizend handtekeningen opgehaald om het voormalige Floriadeterrein open te houden.

Lichte criminaliteit zou de reden zijn waarom het park op slot zou moeten. Volgens Christa Clabbers van het actiecomité is de reden om het park af te sluiten onzin. "Als ik door een poortje rij en ik zie graffiti sluiten ze ook niet het poortje af om dat daar graffiti is."  Clabbers is blij dat de actiegroep in gesprek is met de gemeente Venlo en Horst aan de Maas om het terrein open te houden. Mensen fietsen hier, lopen hard, kijken naar vogels, rijden paard of picknicken in het gras.

 

Na het vertrek van de Floriade maken mensen gebruik van 'Het Vondelpark uit het Zuiden'. De actie trok veel recreanten, maar ook mensen buiten Venlo waren aanwezig. Maartje van Hoorn uit Hellevoetsluis komt twee keer per jaar in het park. 'Vrienden wonen in de buurt en dan komen we altijd in dit park' aldus van Hoorn. Het zou zonde zijn als het niet meer toegankelijk zou zijn.

Wethouder Erwin Boom heeft  samen met zijn collega-wethouder Bob Vostermans de handtekeningen in ontvangst genomen. Boom kan geen garanties geven dat het park open blijft. Samen met de gemeente zijn meer partijen eigenaar van het park. Er is overleg geweest, maar nog geen witte rook. De wethouder kan dan ook geen beloftes doen; 'Ik ben een politicus die geen valse verwachtingen wil wekken, wil niet roepen omdat het populair is om te roepen, we gaan niet zomaar de sleutel omdraaien en het gebied is gesloten. Het gebied is nog gewoon toegankelijk en we zijn aan het kijken hoe we dat in de toekomst kunnen doen." 

advertentie

Lees ook deze artikelen